I går tog jeg hul på juni med havehygge, iskaffe, fodboldkamp med Hector og farverig, nem sommermad til aften.
- Veggie-bøffer af knoldselleri og rødbeder - med masser af lime og persille til.
- Den kødglade læser vil allerede nu tænke, at man ikke kan kalde noget for en bøf, der aldrig har set skyggen af kød - men jo.... det kan man godt - især hvis man har en 4-årig der spørger, hvad man skal have at spise - Der sælger ordet "veggie-bøffer" bare bedre end revede stegte grøntsager! ;) - Når det er sagt, er de her bøffer så gode, at jeg gerne vælger sådan en bøf fremfor en "rigtig" kødbøf!
- De er saftige, sprøde udenpå og bløde indeni, og så er de tilmed drøn-smukke på tallerkenen! ♥ :)
Det skal du bruge:
En hel knoldselleri
2 rødbeder
En håndfuld revet ost
3 æg
En håndfuld persille
En håndfuld havregryn
Et drys saltflager og peber.
Pynt af persille og lime.
Man kan jo lave det tilbehør man synes passer til bøfferne, jeg lavede en blandet enkel salat af: Sprød salat, avokado, donut-ferskner, blåbær, feta og drys af sorte sesamfrø. Dertil også en skål let hummus.
Bøfferne kan også bruges i en burger, pitabrød eller evt. som tilbehør sammen med kød!
Sådan gør du:
Skær ydersiden af knoldsellerien og riv den og rødbederne på et rivejern, den grove side. Bland det sammen med de øvrige ingredienser og lad massen hvile ca. 15 minutter.
Nu skal bøfferne blot formes runde og flade og steges på panden. Hæld eventuel saft fra massen inden de steges. Jeg klemte også lidt saft ud, inden jeg lagde bøfferne på panden.
Steg bøfferne i kokosolie ( eller almindelig olie) til de er gyldenbrune og sprøde på hver side. Tilføj evt lidt ekstra salt og peber. - Pynt til sidst bøfferne med persille og limestykker.
HAPS - farverig og let sommermad! ;)
Jeg håber, I har været ude og suge D-vitamin og varme til jer i dag - der var i hvert fald drøn-varmt på kontoret, som i hold-nu-fast, men vi må ikke klage vel... - Lige om lidt er det fredag, og jeg har en skøn weekend med dejlige mennesker i sigte!
Go' aften til jer ♥
ih lyder lækkert!! tror du de bliver ligeså gode, hvis man griller dem?
SvarSletHmm.. Jeg tror måske de gør sig bedst på panden, fordi massen ikke er helt så fast som kød-fars, men godt spørgsmål, jeg har ikke prøvet det :) Go aften til dig, Kh Mille
SletSikke fine tallerkner!
SvarSletHvor er de fra? :-)