Godmorgen! Det ser ret gråt og koldt ud ude - inden jeg drøner ud i morgentrafikken, vil jeg sende lidt brombærguf i jeres retning. Vi har nemlig plukket store, bløde brombær i haven. De er blevet pakket i mørdej til en forkælelses-mundfuld af surt og sødt. Små bær-reder med cremefraiche - Uim, haps de smager godt!
Måske kan nogen af jer huske den komiske "bær-krise" vi havde sidste år!? :) - Det var min kæreste, der uden jeg vidste det, havde sagt til vores rare pizzamand, at han måtte tage alle de bær han havde lyst til, min kæreste syntes nemlig de var sure...
- Senere på ugen kom jeg hjem fra arbejde og blev helt forvirret, fordi vores pizzamand stod i haven og havde fyldt en stor balje med alle vores bær. - Ingen af dem vidste, at jeg et par dage forinden havde rengjort fryseren til den store havehøst - Jeg have kager, syltetøj og smoothies i hovedet, men altså så ingen bær! :D
- Senere på ugen kom jeg hjem fra arbejde og blev helt forvirret, fordi vores pizzamand stod i haven og havde fyldt en stor balje med alle vores bær. - Ingen af dem vidste, at jeg et par dage forinden havde rengjort fryseren til den store havehøst - Jeg have kager, syltetøj og smoothies i hovedet, men altså så ingen bær! :D
Vi grinede ret meget af den komiske situation. I år har pizzamanden ikke været forbi (endnu :) ), og i de her dage får vi bløde brombær på havregrøden hver morgen.
Tilbage til de små, sprøde bær-reder. De er nemlig nemme at lave, og er en perfekt lille dessert, hvis man har gæster, eller bare-fordi-kager, ja faktisk! ;)
Det skal man bruge:
Mørdej:
100 g kold smør
1 æg
180 g mel
2 spsk sukker
1 knsps vanille
1 knsps salt
Bærfyld:
Brombær drysset med lidt sukker
Blåbær
Honning
Rørsukker
Sådan gør man:
Hæld alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
Skær smørret i små stykker og fordel det i skålen. - Rør det sammen med en håndmixer, så dejen ligner savsmuld.
Pisk ægget og rør det i dejen. Dejen samles til en kugle - lad den hvile en halv time i køleskabet.
Del dejen i 7-8 dele - de trykkes flade og formes til små reder på et stykke bagepapir.
Fyld rederne med bær og en lille klat honning i midten.
Drys til sidst lidt rørsukker over rederne.
Små rustikke reder - klar til at komme i ovnen. 190 grader midterste rille i 20-25 minutter.
Bær-reder og kaffe til regnvejret - sæt i gang! ;)
Hvis I har flere ideer og opskrifter med brombær - så skriv gerne en kommentar - det vil jeg glæde mig til at læse, vi har nemlig virkelig mange bær <3
Go' dag til jer - nu drøner jeg ud i den!
Uhmm, hvor bliver man dog lækkersulten- men brombærrene mangler her,- så skal man ud og gå langs pløjemarker og langs hegn, men det er jo også hyggeligt, hvis solen skinner!
SvarSletMon du fik bagt et par kager af høsten? :) - Ellers må du igang, de smager rigtig godt!
Sletvil vildt gerne smage de kager! lækker med lækkersulten på! gem en pose bær til os, vi vil gerne have brombærsyltetøj :)
SvarSletSelvfølgelig skal du have bær til syltetøj - og jeg bager også gerne kagerne til dig - glæder mig til at se dig snart igen <3
SletEj, kan du ikke lige sende en smagsprøve gennem regnvejret med luftpost? Så smager der da hvertfald helt sikkert af sommer :D
SvarSlet- Anne
Hermed gjort søde Anne :D Håber alt er vel hos dig. Jeg er på vej til Kinas land, go' uge til dig, kh mille
Slet