torsdag den 12. juli 2012

Bagt med kjærlighet!

Vi har været i sommerhus og fejret fødselsdag for min søde veninde Therese. Foruden små fødselsdagspakker ville jeg gerne overraske hende med en Amerikansk cheesecake.
Mine yndlingskager har altid været "tørkager" som chokoladekage, drømmekage, banankage, gulerodskage, kokoskage, kanelsnegle, sandkage, muffins, kiksekage og..øh vidst bare KAGE! Men jeg har aldrig selv bagt en cheesecake før. Det har jeg så prøvet nu og Therese blev heldigvis glad!:)
Opskriften har jeg fået af en veninde og jeg vil gerne dele den med jer, for det er ikke særlig svært at lave - og udover den smager godt, så er det en smuk sommerkagesag, som helt sikkert kan glæde én man holder af! 
Bemærk - kagen skal laves dagen før servering, da den skal stå på køl og falde til.

250g  Digestive kiks ( Ca. 3/4 af en pakke.)
1 tsk Kanel
100g Smør
500g Philadelphia ost
3 tsk vaniliesukker
3 æg
2dl sukker
4dl cremefraiche ( 18%)
Husblas 8 blade
Jordbær
Saft
Myntheblade ( til pynt)

1) Kiksene skal smuldres - Der må ikke være store stykker tilbage - Det er en go idé at putte dem i en pose, og slå på dem med en kagerulle.
2) Smelt smøret og put det i kiksemassen sammen med kanel.
3) Rør massen sammen og put den i bunden af en springform. Dette lag bages nu i 5 minutter på 175 grader.

4) Rør ost, sukker, vaniliesukker og æg sammen. Brug en håndmixer og rør det godt, så det er luftigt og cremet.
5) Hæld massen i formen og bag nu kagen i 40 minutter. ( Kagen får en let lysebrun overflade)
6) Pisk cremefraichen let op og put det på kagen. Bag den 5 minutter. Lad kagen køle af og sæt den i køleskabet.

7) Rengør en halv pakke jordbær og put dem i en gryde. Fyld vand i, så jordbærene lige er dækket og sæt det i kog i 15 minutter.
8) Mas jordbærene i en si så saften løber ned i vandet.
9) Smag til og tilsæt eventuelt lidt sukker og lidt koncentreret frugtsaft for at få en go gelesmag.
10) Tag 6-7 dl af saftmassen fra, kog det op sammen med 8 stk husblas til de er smeltet.
11) Lad saften køle lidt af - den må ikke være for varm når den hældes på kagen. .
12) Tag kagen ud og hæld saften på. Saften stivner først når den afkøles, så den er stadig vandet.
- Det skal hældes på forsigtigt, saften må ikke lave huller i kagen og brug evt en ske, som saften løber ned på og videre ned på kagen.

Lad kagen stå på køl natten over og pynt med friske jordbærd og evt. myntheblade inden servering.
That's it! :)

6 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ved du hvad Malene, jeg følte mig lidt som Blomsterberg, manglede bare lige en overdrevet fransk manicure på neglene så VAR jeg blomsterberg:D

      Slet
  2. Åh hvor ser den lækker ud! :) Den skal bestemt prøves af herhjemme.

    SvarSlet
  3. Ih, altså, Mille...hvor ved du dog bare at gøre en fødselsdag liiige en tand bedre end den var i forvejen! Kagen var utrolig god - resterne forsvandt (lidt for) hurtigt! ;) TAK!

    Ps. indlægget blev super-fint med billederne osv...du er simpelthen så kreativ...!

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...